2018 Yılı Yeni SEO Trendleri Nelerdir?

Bu yazımda webmasterların yakından uğraştığı bir konu olan “Arama motoru optimizasyonu” hakkında yeni trendlerden bahsedeceğim.

Değişim kaçınılmaz olduğu için buna ayak uydurmak zorundasınız. Özellikle bir web sitesi sahibiyseniz daha çok dikkat etmeli ve adımlarınızı ona göre atmalısınız. Tıpkı benim siteyi açtığım tarihten itibaren SSL kullanmam ve sonrasında googlenin SSL kullanın demesi gibi…

yeni-2018-seo-taktikPin

Önceden Neler Yapılıyordu

Yıllardır insanlar sitelerini en önde çıkartmak için türlü türlü yöntemler uyguluyor. Bunların başında belki de en eski taktik olan düzenli bir şekilde linkleme çalışmaları uygulanıyor.

Uygulanan çalışmalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Who.is backlink
  • Linkwheel
  • Tanıtım yazıları
  • Footer linkleme
  • Yazı içi oraya buraya ekleme
  • İçerik üretici ile saçma içerikler üretmek
  • Google kandırmak amacı ile oluşturulan sahte içerikler
  • Yüksek oranlı kullanılan anahtar kelimeler
  • Hacklink ile yükseltme taktikleri
  • ve aklıma gelmeden bir sürü şey

Peki yaptığınız bu çalışmalar ne kadar faydalı oldu, uzun süreli bir etki yarattı mı? Cevabınız eğer “evet kısa sürelide olsa bi iyileşme oldu” ise aslında bu zamana kadar yaptığınız çalışmalar işe yaramamış oluyor.

Sıralamada Kalıcılığı Sağlamak

seo-boosterPin

Bu noktada önemli olan sitenize gelecek olan bağlantıların kalıcılığını sağlamanız gerekiyor bunu sağlamak içinde bazı site sahipleri ile arkadaşlıklar kurabilir karşılıklı link ekleyebilirsiniz. Hem doğal bir etki yaratır hemde etkileşimler artarak daha fazla kitleye ulaşmış olursunuz.

Ancak en önemli nokta içeriktir. İçeriğiniz doğru bilgileri içermeli ve asla ziyaretçiyi kandıracak görsel içerik ve yazılı materyal bulundurmamalıdır. Ne kadar çok kaliteli içeriğiniz olursa ziyaretçilerin sitenize uğrama sıklığı da bu oranda artacaktır.

Sosyal Medya Kullanımını Arttırın

Sosyal medyayı doğru ve düzgün bir şekilde kullanın hiçbir zaman sahte hesaplar ile takipçi veya arkadaş satın alımına gitmeyin. Etkileşimlerinizi doğal yollardan sağlamalısınız. Siz insanları kandırmaya çalışırsanız. Eninde olmasa bile sonunda zarar gören hep siz olursunuz.

Yazılı İçerik Devri Kapandı

g-rsel-optimizadyonuPin

Evet. Yazılı bir şekilde içerik devri bitti kullanıcıları sitenizde tutmak istiyorsanız. Video ve görseller kullanmak zorundasınız artık. Bu durum birazda milletimizin okuma alışkanlığının olmayışından kaynaklanıyor. Bilgileri hap şeklinde satıyor olsanız. “Dolandırıcı bu” gibi kelimeleri internet ortamında görmeden hemen önce ufak bir yat alabilirsiniz.

İnsanlar içerik aramak için artık Google’dan çok Youtube gibi bir çöplüğü kullanıyor. Aynı saçma içeriğin trilyon tane olduğu bir platformdan ve clickbait’lerin uçuştuğu bir yerden bahsediyoruz.

Tabi bu noktada Google’ın da suçu yüksek içerik olarak videoları daha önce çıkartıyor artık. Videoları geçebilirsiniz hedeflerinize göre lakin bu gibi uğraşlara gerek yok.

Video çekmeniz yeterli

Alt Yapınız Önemli

Sitenizi kurarken gidip blogger gibi yapılar kullanabilirsiniz. Yada github gibi geliştirici ortamlarını seçebilir, tamamen minimalist ve twitter tarafından desteklenen medium olabilir, tumblr gibi çöplükleride kullanabilirsiniz. Ancak unutmamalsınız siteniz büyüdüğünde ne yapacaksınız? Farklı içerikler ile kullanıcılarınıza ulaşmanız gerekirse peki? Bunların hepsini düşünerek hareket etmelisiniz.

Kullanmak isterseniz size bir kaç uygulama adıda verebilirim;

  • Ghost CMS
  • Wordpress
  • Joomla
  • Drupal

Asla Triplere Girmeyin

“Site açtım kimse girmiyor. Ben dükkanı kapatıp gideceğim.” git kardeşim bizene. Sen bu gibi düşünceler ile baştan kaybettin. Siteni açtın hemen sitene insanların gelmesini nasıl bekliyorsun? İçeriğin büyüdükçe, kaliteli bir ortama dönüştükçe zaten insanlar gelecektir. Lakin pes etmemelisiniz. Armut piş azıma düş hiçbir zaman neresi olursa olsun olmadı olmayacakta.

Yukarıdakileri sabırlı bir şekilde okuyup buraya kadar geldiyseniz. Tebrikler.

Ufak bir hatırlatma “Asıl SEO sitenizin kendisidir”

Sistem Uzmanı, Linux Hacısı, El-Kernel

Yorum yapın