Kendileri açık kaynak kodlu ve django ile geliştirilen ücretsiz bir kontrol panelidir. Genelde kullanıcılar sorduklarında özellikle bu paneli öneririm. Çünkü panelin kullanımı diğer rakiplerine göre oldukça kolaydır.
Kuruluma başlamadan önce lütfen sisteminizde aşağıdaki komutu kullanarak Selinux’ü devre dışı bırakın ve sisteminizi yeniden başlatın. Eğer yeniden başlatmak istemiyorsanız. setenforce 0
komutunu vererek düzenlemenin geçerli olmasını sağlayın.
sudo sed -i 's/enforcing/disabled/g' /etc/selinux/config /etc/selinux/config
ShellScriptSistem Gereksinimleri
- Centos 7.x, Centos 8.x, Ubuntu 18.04, Ubuntu 20.04, AlmaLinux 8
- Python 3.x
- 1024MB yada daha yüksek bir bellek
- 10GB disk alanı
CyberPanel Nasıl Kurulur?
İşlemin ardından sisteminizde kurulumu başlatmak için aşağıdaki tek satırlık komutu verin. Kurulum kısa bir süre içerisinde başlayacak.
sh <(curl https://cyberpanel.net/install.sh || wget -O - https://cyberpanel.net/install.sh)
ShellScriptBu komutu verdiğinizde sisteme ana bir kaç bileşen kurulacak ardından bir python dosyası çalıştırılacak, bu dosya sayesinde kurulumlar gerçekleştirilecek. Sisteminizin ve internetinizin hızına göre kurulum işlemleri uzun sürebileceğini de unutmayın.
Bu yazılımı çalıştırdıktan sonra size 2 adet soru soracak ilki veritabanları ile ilgili olmakla birlikte, kurulumda kullanacağı veri tabanı sayısını soruyor, çoğul olanı seçerseniz biraz daha fazla ram kullanacağını unutmayın.
Kurulumu da MariaDB üstüne yapacağı için sürüm seçmemizi isteyecek ben 10.3 sürümü seçecektim ama ne olur ne olmaz diye eski sürümlerden birini tercih ettim. Kurulum yaklaşık olarak 8 dakika sürdü ve aşağıdaki bilgiler ile sisteme giriş yapabildim.
Visit: https://ip adresi:8090
Username: admin
Password: 1234567
ShellScriptAşağıdaki giriş ekranı sizi karşılıyor.
Giriş yaptığımızda ise tasarımı oldukça ilginç olan bir panelle karşılaşacaksınız. Oldukça hızlı çalışıyor, pek çok özelliği panel üzerinden değiştirebiliyorsunuz. Detaylara takılmadan kullanabilirsiniz. Tek sorun bazı ayarlarda hata alabilirsiniz. Yavaş yavaş bunlarda çözüme kavuşturuluyor.
CyberPanel 503 Hatası Nasıl Çözülür?
Kurulumdan hemen sonra size vermiş olduğu panel bilgilerinde 503 alırsanız lütfen aşağıdaki komutu SSH üzerinden verin.
systemctl status gunicorn.socket
systemctl start gunicorn.socket
ShellScript