Bellek Dökümü (.dmp) Dosyaları Nasıl Analiz Edilir?

Mavi ekran aldınız veya herhangi bir uygulama hatayı takip edebilmeniz için size bir .dmp uzantılı dosya verdi ve sizde geliştiricilere bu dosyayı yönlendirerek gerekli iyileştirmeleri yaptırmaya çalıştınız buraya kadar normal prosedürü takip ediyorsunuz. Sorunu kendiniz çözmek isterseniz bu dosyaları okuyabileceğiniz bir kaç araç bulunuyor.

1.BlueScreenView

NirSoft tarafından geliştirilen ve belki de en eski bellek döküm okuma uygulamalarından bir tanesidir. Genellikle mavi ekran veren bilgisayarlarda ki dosyaları okumak için sıkça tercih edilse de, hemen hemen tüm .dmp okuyabilir. Hatayı erkenden tespit etmenize olanak sağlayabilir.

dmpPin

Alt kısımda bulunan alan ile dmp dosyanızı direk olarak okuyabilir bellek dökümünde neyin yanlış gittiğini basitçe görebilirsiniz. Bir kaç kez kullandıktan sonra ilerleyen zamanlarda gözünüz iyice alışacak ve analizlerinizi rahat bir şekilde yapabileceksiniz.

İndirmek için Tıklayın

2.WinDbg

Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows sistemler için çok amaçlı bir hata ayıklama aracıdır .dmp üzerinde pek çok aksiyona girerek hatayı tespit edebilirsiniz. Hemen hemen bütün .dmp dosyaları ile çalışır.

dmpPin

İndirmek İçin Tıklayın

3.WhoCrashed

Bu araç genel olarak Windows üzerindeki mavi ve siyah ekranlardan sonra oluşan .dmp dosyalarını analiz etmek için kullanılır. Otomatik olarak analiz edip sonucu size söyler, uygulamayı birazcık kullanarak analize ve sonuçlara alışabilirsiniz.

dmpPin

İndirmek İçin Tıklayın

Sistem Uzmanı, Linux Hacısı, El-Kernel

“Bellek Dökümü (.dmp) Dosyaları Nasıl Analiz Edilir?” üzerine bir yorum

Yorum yapın